CARA MELAJUKAN "INTERNET DOWNLOAD MANAGER"


Salam..
ape itu IDM? mungkin ramai yg dah tahu.. Internet download manager (IDM) ialah sortware berbayar, kalau nak guna kena beli..huhu tp ada cara kalau nk guna free sampai bila2..

aku kesian bila tengok kawan2 aku tggu lama tok dwnload movie or ape2 fail yg besar sebab mkn masa yg lama, 2 yg aku terpikir nk post psl IDM.

IDM berfungsi untuk mendownload apa2 sj dari internet dengan kelajuan 5 kali dibandingkan download manager biasa dan IDM juga memiliki kemampuan untuk menyambungkan/resume kembali hasil download yang belum selesai

tutorial ni sy buat untuk beginner.. sb hari tu ada seorang kawan tny sy:
1-kenapa IDM aku expired?
jawapannya= ialah sb anda guna IDM yg trial.. bila cukup 30 hari IDM tu akan expired, jadi cara mengatasinya..unistall yg lama dan baca sampai habis tutorial ini..
2-kenapa IDM aku tak detect/ tak boleh guna kat firefox 3.6.3..
jawapannya= mungkin IDM yg anda guna tu versi lama.. IDM lama spt IDM 5.15 mmg tak leh pakai kat firefox 3.6.3 .. sy syorkan gunakan yg paling latest versi 5.18.
disini sy sertakan download link IDM 5.18_Crack:

Internet download manager v5.18 - 3.14 MB -mediafire


LANGKAH-LANGKAH
Download IDM pd link diatas dan extract file tersebut menggunakan WinRaR atau WinZip.
Install IDM 5.18
double klik idman518 yg terdapat dlm folder yg anda download td.
2
install spt biasa
11
Next > Next > Next > Next sampai finish.
Langkah 2
3
copy file Internet download manager 5.16 Patch kedalam C:\Program Files\Internet Download Manager
22
dan double klik pada file patch td… sebelum tu pastikan anda close IDM.. kalau tak x dpt nak crack.
33
tekan patch dan Selesai… sekarang IDM anda dah aktif dan boleh guna sampai bila2 takde tempoh expired .. PERINGATAN.. anda jgn sekali-kali update IDM anda .. sb yg anda guna ni yg crack je.. bukan yg beli punya..hahah kalau update terus jd expired…
PERBEZAAN ANTARA DOWNLOAD MENGGUNAKAN IDM DAN MANUAL DOWNLOAD.
1
yg atas guna IDM yg bwh manual downlaod.. sy download tu dari link yg sama dan benda yg sama. sy mula download dgn manual downlaod 10 saat kemudian baru sy start donwload guna IDM.. tp download menggunakan IDM siap lbh awl..
laju tak?

SEKIAN..
dah baca sila komen ek..TQ


No comments:

Post a Comment

Post a Comment