HACK BROADBAND CELCOM

Hari ini aku nak ajar korang semua cara2 nak menggunakan celcom broadband secara free, bermaksud walaupun credit celcom BB prepaid kita dah habis...atapun jika anda mempunyai USB broadband, guna je celcom simkad yg korang guna hp sekarang

   1. Mula-mula download ultrasurf 9.5 kat bawah sini


                                         
                                                        Download Here
   
2. Dah download... Open la...

3. Dah Open,ok pilih ''option'', untick ''start ie automatically at start''.


4. Pastu turun bawah, click proxy setting, n then tick ''direct used ultra surf ''...
    kemudian exit..

5. Dalam browser yang korang guna tu, pergi kat "option" - "connection", set manual proxy 127.0.0.1 dengan port 9666


6. Sekarang connect 3G modem...ataupun jika anda mempunyai USB broadband maxis,atau mane2,masukkan je simkad celcom korang.Ade rezeki dapat lah.hehe

7. Dah connect, run ultrasurf 9.5, tunggu sampai dia cakap "successfully connected to server"

* Jika anda tak dapat connect guna ultrasurf tu. Sila Guna langkah ke-2 ini.

1. Dalam Ultrasurf  - "Option" - "Proxy Setting" - "Manual Proxy Setting" - "Proxy Host" 10.128.1.242 "Proxy Port" 8080 - Ok - Close ultasurf - lepas tu open balik


* Kalau tak boleh jugak
   
2. Bukak UltraSulrf balik - "Proxy Setting" - tick "Direct use ultrasurf"

Sekarang dah boleh open browser yang telah di set manual proxy tadi, confirm boleh surf, youtube dan download walaupun credit prepaid celcom bb dah habis.

Perhatian!! ...
Jangan try benda ni masa kredit simcard tengah ada/banyak sebab aku tak jamin dia tak tolak kredit, tapi kalau kredit simcard dah abis, tak dak masalah,

sekian.terima kasih...

p/s: kalau da boleh jangan lupa share dan like ea..

5 comments:

  1. kalau brodband habis limit?
    ultra surf 10.7 bleh x?

    ReplyDelete
  2. Bisnis dalam hp Dengan modal serendah RM55 ini. Tidak perlu saya ceritakan panjang lebar kerana ianya sangat mudah dijalankan dan memberi keuntungan setiap hari

    Fakta
    - terima sms berkali2 setiap hari. setiap kali sms terima, RM3.50 akan dikreditkan terus kedalam akaun. duit yg diterima ini adalah hasil dari mereka yg aktif menaja ahli2 baru. Semua ahli akan merasa keuntungan.
    -Bagi mereka yg rajin dan mengejar untung lumayan, setiap RM55 yang ditaja, penaja akan terima terus RM40 kedalam akaun. Jika 10 org ditaja setiap hari bermakna RM200 akan dikreditkan setiap hari. Lumayan bukan?? dan jika duplikasi ini berlaku, peluang pendapatan 5 angka sebulan tidak mustahil dan ramai yg sudah berjaya.

    System ini sesuai utk semua golongan yg ingin menambah pendapatan harian. cuma siapa yang ingin cepat mengaut keuntungan harus lah rajin. RM55 adalah satu angka yang mudah dan tidak membebankan org ramai.

    Untuk sertai dan mendapat respond serta merta sila sms kan ke nombor server seperti berikut:

    taip 
    APP#NAMA PENUH#IC#ALAMAT PENUH
    ke 012 678 0470 

    Contoh: APP#Faizal Tahir#780721025566#NO 8 TAMAN ORKID 53000 KUALA LUMPUR
    hantar ke 012 678 0470

    kemudian sms ke no 0138856783 untuk pengaktifan.

    maklumat lanjut sila ke www.1whp.net sila hubungi 0138856783 untk pertanyan lanjut kelulusaan dri SSM

    ReplyDelete